Psychologische begeleiding voor kinderen en jongeren
Is je kind erg angstig? Heeft het last van stemmingsschommelingen? Zijn er verwerkingsproblemen na een scheiding of verlies? Is er sprake van stress of overbelasting? Heeft het een tekort aan sociale vaardigheden? Heb je de indruk dat er pestervaringen meespelen? Is er nood aan begeleiding van problemen gerelateerd aan een andere problematiek (ADHD, ASS, ...)? Of is er nog een andere moeilijkheid aanwezig? Dan is psychologische begeleiding zeker een juiste keuze.
- Kennismakingsgesprek
Na het invullen van het contactformulier vindt er een kennismakingsgesprek plaats. Meestal gebeurt dit gesprek samen met de ouders. We bespreken samen de klachten en gaan na welke hulp mogelijk is. Er worden verder afspraken gemaakt voor psychologische begeleiding of er wordt doorverwezen naar een andere hulpverlener. Eventueel worden ook, na toestemming van de ouders, eerdere hulpverleners gecontacteerd. - Psychologische begeleiding
De inhoud van de psychologische begeleiding hangt sterk af van de problematiek en gebeurt meestal zonder de ouders. De intensiteit en duur van de begeleiding is opnieuw afhankelijk van de problematiek en wordt samen met de ouders besproken. - Afrondend gesprek
In het afrondend gesprek wordt samen met de ouders de psychologische begeleiding overlopen en afspraken gemaakt voor de toekomst. Het is de bedoeling dat het kind of jongere nadien zelf verder kan evolueren. Na verloop van tijd kan er, indien gewenst, steeds een opvolgingsgesprek plaatsvinden.
Gelieve het contactformulier in te vullen. Er wordt zo snel mogelijk een afspraak voor een kennismakingsgesprek gemaakt.